miercuri, 2 februarie 2022

Tot ce presupune certificatul ISO OHSAS 18001

Sănătatea și securitatea la locul de muncă reprezintă o preocupare pentru toate întreprinderile. Implementarea unui sistem de management al sănătății și securității în muncă este acum o cerință legală în multe țări. În plus, tot mai multe companii sunt rugate să raporteze probleme legate de performanța lor în materie de sănătate și siguranță. Prin urmare, trebuie demonstrat că organizația își îndeplinește angajamentele politice.

Evaluarea și certificarea sistemului de management al securității și sănătății în muncă de către companiile profesionale arată că respectarea acestuia este verificată. A fi certificat la un standard de sistem de management recunoscut la nivel internațional arată că luați măsuri pentru a proteja sănătatea și siguranța tuturor din organizația dvs. și că vă îmbunătățiți în mod activ performanța.


Procesul implementat pentru obținerea certificării ISO OHSAS 18001 este o oportunitate pentru o companie, administrație sau comunitate de a analiza fiecare proces în care operează printr-o serie de audituri. Aceasta presupune identificarea neconformităților factorilor de risc pentru a le corecta prin implementarea acțiunilor corective sau preventive necesare.

Standardul OHSAS 18001 specifică metode de stabilire a managementului securității și sănătății în muncă. Scopul este de a permite o mai bună gestionare a riscurilor pentru a reduce numărul de incidente, a respecta reglementările și a îmbunătăți performanța.

Obținerea acestei certificări este o garanție de securitate pentru companie și partenerii săi, dar evită costul, uneori exorbitant, al consecințelor umane, economice sau juridice ale unui accident de muncă. Standardul OHSAS 18001 se concentrează pe controlul riscurilor. Acesta oferă un cadru pentru gestionarea eficientă a problemelor de sănătate și securitate în muncă, inclusiv toate aspectele legate de managementul riscurilor și respectarea legislației.

Standardul ISO 18001 specifică cerințele pentru sistemele de management al sănătății și securității în muncă, punând accent pe implicarea echipei de management, a angajaților și controlul riscurilor pentru a reduce accidentele, îmbolnăvirile și decesele.

Îngrijirea sănătății și siguranței la locul de muncă și prevenirea accidentelor este una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă afacerile în prezent. Unul dintre cele mai mari beneficii ale implementării unui certificat OHSAS este acela de a fi recunoscut ca una dintre companiile cărora le pasă de sănătatea și siguranța angajaților lor. Acest lucru creează relații mai bune cu clienții, publicul și întreaga companie.

Apeleaza la 4consulting pentru ca aici vei gasi echipa potrivita care sa te sprijine in dobandirea certificatului ISO OHSAS pe care ti-l doresti pentru afacerea ta.

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu