vineri, 1 octombrie 2021

Ce avantaje în plan economic vă aduce certificarea ISO 14001?

 Creat în 1996 de ISO (Organizația Internațională de Standardizare),  ISO 14001 face  parte din familia de standarde ISO 14000. Ca toate standardele stabilite de ISO, această certificare nu este deloc obligatorie și se bazează doar pe dorința companiilor și firmelor de a se alătura principiilor ISO 14001. Acesta se adresează  tuturor companiilor  care doresc să pună în aplicare un sistem de producție, management și operare care să țină cont de impactul asupra mediului specific activității lor. Condițiile de implementare a acestuia pot fi verificate și certificate de un organism precum este și firma noastră, Sicert.

De ce să alegeți certificarea ISO 14001?

Care sunt avantajele implementării unui sistem de management de mediu în conformitate cu ISO 14001? Ei bine, interesul este dublu. Pe de o parte, organizațiile care adoptă această abordare au un cadru standardizat și dovedit pentru dezvoltarea unei strategii corecte și eficiente de management de mediu. Abordarea unui sistem de management de mediu în conformitate cu ISO 14001 oferă acces la recunoașterea oficială  a procesului și a eforturilor depuse, tocmai prin această certificare.

De asemenea,  o certificare ISO 14001 vă permite să reduceți anumite costuri ale companiei la mai multe niveluri. Pe de o parte, gestionarea deșeurilor, a materiilor prime sau a logisticii este îmbunătățită, iar pe de altă parte, facturile la energie scad.



Tot din punct de vedere financiar, și pe lângă reducerea costurilor, o astfel de abordare face de foarte multe ori posibilă creșterea cifrei de afaceri. De fapt, aceste câștiguri se datorează vizibilității sporite asupra cererilor de ofertă. Acest standard a devenit treptat un standard și dacă doriți să răspundeți la o cerere de licitație pe o piață publică și pentru o mare companie europeană,  certificarea ISO 14001 va fi cel puțin un avantaj competitiv și poate fi chiar o cerință.

În realitate, și în afara procesului de licitație,  întreaga imagine a companiei dumneavoastră se schimbă atunci când aceasta este certificată ISO 14001. Căutând să reduceți impactul negativ al companiei asupra planetei, să reduceți consumul de carbon și, în cele din urmă, să o faceți mai responsabilă, mai ales dacă ținem cont de faptul că ISO 14001 este adesea una dintre pietrele de fundament ale unei politici mai globale de CSR.

Respectarea standardului ISO 14001 înseamnă, așadar, crearea unui sistem de proceduri capabil să gestioneze impactul asupra mediului ale companiei dumneavoastră și să facă posibilă îmbunătățirea performanței acesteia în legătură cu probleme de mediu. Dar cum procedați pentru implementarea acestei certificări? Ei bine, cu Sicert, nu trebuie să vă mai preocupe astfel de chestiuni. Prin urmare, dacă doriți să obțineți un certificat ISO 14001, cu Sicert este mai simplu ca niciodată. Intră pe pagina noastră web și află toate detaliile, apoi lasă totul în seama noastră. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu